Promene na sajtu se ne vide odmah

Kada postavite novi ASP.NET text fajl potrebno je da se uradi reload, rekompilacija ili restart aplikacije da bi se promene videle.

U nastavku su tehničke informacije o tome zašto se promene ne vide nakon izmene nekog fajla.

ASP.NET2 koristi ekskluzivno nešto što se zove FileChangeNotifications (FCN):

Korišćeni Win32 poziv je opisan u MSDN kao FindFirstChangeNotification:

Ovo znači da se sistem fajlova i direktorijuma odvojeno nadgledaju i da aplikacija dobija informaciju kada do promene dođe.
ASP.NET aplikacije se ponovo učitavaju čim se detektuje neka promena (fajl ili direktorijum se kreira, obriše ili premesti)

U našem okruženju se koristi moćni Network Attached Storage (NAS) gde svim korisničkim sadržajima Windovs server pristupa preko SMB / CIFS

FindFirstChangeNotification takođe radi preko SMB / CIFS, ali za mali broj direktorijuma (što ovde nije slučaj jer se radi o veoma velikom broju direktorijuma) i Microsoft objašnjava ova ograničenja:

Za sada nema rešenja za ovo ograničenje ASP.NET-a
Zato smo uveli periodični restart svih ASP.NETaplikacija koji ide otprilike jednom dnevno (u zavisnosti od toga kada je bio poslednji restart aplikacije)
Međutim, postoji i funkcionalnost u korisničkom panelu gde možete uraditi restart Vaše aplikacije nakon uradjene izmene.

Network Appliance proizvođač naših NAS mašina najavljuje da bi u narednoj verziji njihovog opertaivnog sistema ovo ograničenje moglo biti prevaziđeno.

Was this article helpful?

Related Articles