Da li nudite SSL sertifikat

SSL sertifikat (besplatan) je aktivan i može se odmah koristiti nakon aktiviranja hosting paketa. SSL sertifikat ukazuje na početnu stanu Vašeg sajta i to je obično /mojdomen.rs/public_html/ (zamenite mojdomen.rs sa imenom Vašeg domena). Da bi ste koristili sertifikat, konektujte se na https://mojdomen-rs.loopiasecure.com. Takođe, možete napraviti i linkove na ovu adresu. Sa ovim sertifikatom možete kreirati i SSL-secured web shop.

Sertifikat pod Vašim domenom

Možete kupiti i domenski sertifikat preko nas, ili iskoristiti neki koji ste kupili na drugom mestu ako Vam je hosting kod nas. U ponudi imamo RapidSSL i Wildcard RapidSSL.

Više informacija o SSL

SSL je skraćenica od Secure Socket Layer i koristi se za slanje enkriptovanih informacija između servera i klijenta (posetilaca). Na ovaj način nemoguće je da neautorizovano lice ‘presretne’ saobraćaj između SSL obezbeđenog web sajta i posetioca.

SSL sertifikati su takođe i potpisani, što daje mogućnost protvrde indetiteta sajta. Moguće je verifikovati potpis nekog sertifikata tako što ćete kliknuti dva puta na ikonu katanca u donjem desnom uglu Vašeg browsera ukoliko posećujete neki SSL sertifikovani sajt.

Za više inforrmacija o SSL pogledajte ovde:

Was this article helpful?

Related Articles