Uključivanje SSL-a na OpenCart-u

Ako imate OpenCart prodavnicu u kojoj želite da aktivirate vaš SSL sertifikat, možete to uraditi prateći ovo uputstvo.

Pretpostavljamo da ste već obezbedili SSL sertifikat za vaš domen. Ukoliko niste, ovde postoji uputstvo kako da kupite/instalirate sertifikat.

Prebacite vašu OpenCart prodavnicu na odgovarajuću platformu

Vaš OpenCart prvo mora da se prebaci na novu platformu koja podržava SSL sertifikate. To radite iz Loopia Kontrol Panela u kome vršite izmenu.

Važno: Prvo proverite koju verziju OpenCart-a koristite, kako bi znali na koju verziju PHPa da postavite vaš sajt. Ako imate starije verzije OpenCart <2.0, koristite PHP 5.6. Međutim, ne postoji precizan pokazatelj za koju verziju možete koristiti PHP7, tako da prvo proverite na forumima i na samom sajtu OpenCart-a pre nego što se odlučite za noviju verziju.

Uključivanje SSL-a na OpenChart-u

Da bi uključili SSL, neophodno je da uradite neke promene u vašem konfiguracionom fajlu. Svaki OpenCart ima dva fajla koje je potrebno editovati. Ovo se radi preko FTPa tako što skinete te fajlove, editujete ih a zatim ih ponovo vratite na server.

Fajlovi koje trebate editovati su:

mojdomen.rs/public_html/config.php
mojdomen.rs/public_html/admin/config.php

Otvorite ove fajlove i izmenite sledeće linije:

Promenite sve http u https. Preporučujemo vam da sve linkove prebacite na https.

Možda imate linkove koji se završavaju sa loopiasecure.com. Takvi linkovi se trebaju zameniti sa vašim domenom kao što je prikazano ispod:

Kada ovo izmenite i snimite, vratite fajlove na server odakle ste ih skinuli.

Zatim se ulogujte u vaš OpenCart i u podešavanjima (System/Settings) odaberite da editujete vašu prodavnicu i kliknite na odeljak „Server“

Kada ovo snimite, izlogujte se iz administratorskog dela i nekoliko puta ponovo učitajte stranicu u vašem browser-u.

Trebalo bi da vam se pojavi zeleni katanac ispred imena vašeg domena:

Imajte u vidu da nekad treba više vremena za osvežavanje prikaza. To može da zavisi od više faktora, ali se obično sertifikat vidi najkasnije posle 12 časova.

Was this article helpful?

Related Articles