WordPress: prebacivanje saobraćaja na https (SSL)

Ovaj vodič vam pomaže da lako ažurirate sve linkove u vašoj WordPress instalaciji kako bi saobraćaj išao preko https protokola.

Pre nego što nastavite sa ovim uputstvom, neophodno je da odradite dva koraka:

  1.  Vaš domen mora da ima SSL sertifikat.
  2.  U kontrol panelu koji imate kod Loopie neophodno je da promenite konfiguraciju da bude na novoj platformi. Kliknite na vaš domen i u novootvorenom prozoru odabarite novu platformu, na kojoj birate i verziju PHP-a. (Sačekajte nekoliko sati da se DNS ažurira).

Ako ste instalirali WordPress preko našeg one-click installera i ako ste kupili jeftiniji sertifikat, potrebno je da sve media fajlove iz media poddomena prebacite u folder wp-content/uploads na vašem sajtu.

Kada ste završili sa ovim pripremama, možete da se ulogujete u administratorski deo vašeg WordPress sajta.

U ovom vodiču promenu ćemo odraditi pomoću Really Simple SSL plugina, gde možete koristiti besplatnu verziju.

Pronađite, instalirajte i aktivirajte ovaj plugin u WordPressu.

O delu „Settings“ se sada pojavila opcija SSL

Odaberite SSL kako bi ušli u podešavanja za plugin. Ako imate aktiviran SSL za domen možete da ga iskoristite preko ove strane. Možete da ignorišete upozorenje / poziv da kupite Premium verziju jer zadnji deo aktiviranja završavate preko Loopia kontrol panela.

Trebalo bi da imate zelenu kvačicu koja pokazuje da je SSL sertifikat detektovan na vašem sajtu. Zatim kliknite na „Settings“ i tu aktivirajte 301 redirekciju.

Vratite se na „Configuration“ tab i odaberite“Go Ahead, activate SSL

Sada su svi linkovi ažurirani na https. Možete da se logujete u Loopia kontrol panel i tamo odaberete gde će usmeriti saobračaj da ide preko https.

Kliknite na dugme „Sačuvaj“ i završili ste sa podešavanjima. Sada možete da li sve radi tako što posetite Vaš sajt i proverite da li je u URL-u vidljiv zeleni katanac koji označava da je sajt siguran.

Was this article helpful?

Related Articles