Vraćanje sadržaja iz backup-a

 

U Loopia Kontrol Panelu imate mogućnost da jednim klikom vratite sadržaj web fajlova.

Ulogujte se u Loopia KontrolPanel, izaberite domen iz liste domena i kliknite na njega da bi se otvorio prozor za više podešavanja.

Izaberite opciju Vrati backup. Kliknite na dugme Vrati pored vremena koje Vam odgovara da bi se vratio backup.

 

Back1

Svi korisnici, čiji se fajlovi nalaze na našem novom sistemu skladištenja podataka, NAS, mogu sami da vraćaju fajlove iz backup-a.

Da bi vratili podatke iz backup-a, konektujte se na vaš FTP nalog nekim od programa za FTP. Uputstva za rad sa FTP programima imate u našoj bazi znanja. Pozicionirajte se u direktorijum čiji sadržaj želite da vratite iz backup-a. Ukucajte . snapshot  ili  cd .snapshot  i kliknite na Enter. Izlistaće se svi backup snapshot-ovi direktorijuma u kome se nalazite, kao na narednoj slici.

 

Backup-image1

Najsvežiji backup je obeležen kao  hourly0 . Backup fajlovi sa nazivom  hourly  su kreirani u jednakom vremenskom razmaku, tako da za poslednjih 48 sati postoji 8 snapshot-ova. Sa svakim novim snapshot-om, poslednji u grupi se briše. Fajlovi sa nazivom  nightly  su snapshot-ovi rađeni jednom svakog dana u nedelji, a fajlovi sa nazivom  weekly  su snapshotovi u noći između nedelje i ponedeljka. Izaberite direktorijum ili fajlove iz backup-a i downloadujte ga kod sebe. Nakon toga ih ponovo uploadujte na svoj sajt, gde vam je to bilo potrebno. Napominjemo da su snapshot podaci zaštićeni od brisanja, tako da ih ne možete obrisati.
Snapshot sa oznakom  hourly  se radi u 08, 12, 16 i 20h.
Snapshot sa oznakom  nightly  se radi u ponoć.
Snapshot sa oznakom  weekly  se radi u noći između nedelje i ponedeljka.

 

Was this article helpful?

Related Articles