Administriranje mailbox-a

Ovo je uputstvo kako pojedinačni korisnik ili administrator može da administrira mejl adrese.

Da biste administrirali mejl nalog potrebno je da se prijavite na www.loopia.rs/prijavljivanje sa mejl adresom i lozinkom za taj mejl.

Kada se prijavite pristupićete administrativnom panelu za tu mejl adresu. Ukoliko želite da administrirate sve mejl adrese u nalogu, potrebno je da se prijavite u Loopia control panel sa korisničkim imenom i lozinkom za taj nalog. Zatim možete da odaberete mejl adresu koju želite da administrirate.

Mogučnosti administriranja u administrativnom panelu

Promena lozinke

U ovom panelu možete izmeniti lozinku za mejl nalog. Kliknite na “Izmeni“ i uneste novu lozinku. Ovo su neki od kriterijuma za lozinku:

  • Mora da ima najmanje 6 karaktera
  • Mora da ima bar 5 unikatnih karaktera
  • Ne sme da ima veći broj karaktera koji se ponavljaju
  • Ne sme da sadrži prazan prostor (blanko)
  • Ne sme da bude JMBG
  • Ne sme da bude često korišćena reč
  • Ne sme da bude često korišćena reč ukucana malim i velikim slovima, kucana unazad…

mailadmin1

Automatski odgovor

Ovde možete ostaviti automatski odgovor koji Vam šalju mejlove. Ovu opciju možete koristiti kada ste na odmoru npr.

Kliknite na “Automatski odgovor“ štiklirajte polje “Aktiviraj automatski odgovor “ nakon toga unesite temu i kratku poruku mejla. Imajte u vidu da se automatski odgovor može poslati jednom dnevno po pošiljaocu.

mailadmin2

Antispam

Veliki broj mejlova koji se šalju danas je nažalost spam. Da bi ste izbegli dolaženje ovakvih mejlova prvo je potrebno da uključite spam filter za mejl adresu. Ova opcija je automatski uključena prilikom kreiranja mejl naloga ali možete dodatno podesiti jačinu spam filtera klikom na “Antispam“ ukoliko to želite.

Sistem odmah ima postavljenu visok kriterijum šta se filtrira kao spam i sav spam se šalje u spam folder automatski.

Svaki mejl koji dodje do naših servera prolazi kroz spam filter koji ih analizira i ocenjuje. Različite delovi poruke dobijaju se ocenjuju zasebno. Ukoliko ukupna ocena bude iznad postavjlenog kriterijuma biće označena kao spam i poslata u spam folder.

Kod nas je u startu postavljena granica na 6 ali korisnici mogu promeniti ovu vrednost.

mailadmin3

Ukoliko dobijate mejlove koje ne želite sa odredjene mejl adrese, možete dodati tu majl adresu na “Crnu listu“. Ukoliko želite da uvek primate mejlove sa odredjene mejl adrese dodajte je na “Belu listu“

Dodavanje na crnu ili belu listu se vrši tako što ćete uneti mejl adresu npr. spam@primer.com ili samo @primer.com ukoliko želite da postavite sve adrese koje su vezane za taj domen.

mailadmin4

Antivirus

Naši mejl serveri automatski koriste jak antivirusni program. Svi mejlovi koji pristižu su skenirani antivirusom i ukoliko su zaraženi virusom bivaju zaustavljeni a korisnik obavešten.

mailadmin5

Zbog veće sigurnosti ova opcija treba da bude uvek uključena. Ukoliko želite da dobijete mejl koji je stopiran kontaktirajte tehničku podršku.

Was this article helpful?

Related Articles