Aktiviranje SSL-a na vašem domenu

Ovo uputstvo će vas voditi kroz proces podešavanja SSL sertifikata za sajt koji hostujete kod Loopie. Sertifikat možete kupiti direktno iz Loopia Kontrol Panela ili možete uploadovati postojeći sertifikat koji ste kupili na drugom mestu

U vašem Loopia Kontrol Panelu izmenite platformu na kojoj se nalazi vaš sajt. Potrebno je da bude na novoj platformi koja omogućava korišćenje SSL sertifikata, ali još nemojte da aktivirate njegovo korišćenje. Odabir platforme vršite klikom na domen, u podešavanjima za konfiguraciju. Tu birate koju verziju PHP-a želite, kao i da li želite prikaz sa ili bez www-a.

Kliknite „Sačuvaj“ i za sat vremena ćete moći da postavite SSL sertifiat. Sada proverite sve linkove i osigurajte da svi idu preko https-a umesto http-a.

Za najčešće korišćene CMS-ove ovde možete naći uputstva:

Za druge CMS-ove ili stranice koje ste sami kreirali, konsultujte Google.

Kada su svi linkovi na stranicama ispravljeni, iz Loopia Korisničkog Panela „prinudite“ sadržaj da ide preko https-a za vaš domen.

Kliknite „Sačuvaj“ i sada će sav saobraćaj ići preko https-a.

Važno: Ako ne koristite Loopia name servere (možete proveriti preko https://whois.loopia.rs ) potrebno je da unesete novu IP adresu na kojoj se sajt nalazi posle promene platforme.
Do informacije vezane za novu IP adresu možete doći iz Loopia Konrol Panela, tako šro kliknete na vaš domen a zatim u novootvorenom prozoru na „DNS editor“

U @ i www poddomenu možete videti IPv4 i IPv6 adresu. Potrebno je da njih unesete u zonski fajl vašeg DNS provajdera, ako preko A zapisa povezujete domen sa našim hostingom.

Was this article helpful?

Related Articles