Poruke o odbijenim mailovima

Sve je veći broj mailova koje se šalju na izmišljene adrese na nasumično odabranom domenu. Ovo znači da možete dobiti mail od nepostojeca-adresa@vasdomen.rs.

Takođe, možete dobiti mail od „POSTMASTER“ ili „MAILER-DAEMON“ sa porukom da mail koji ste poslali nije mogao biti isporučen, iako Vi niste ni slali te mailove. Ovo znači da je neko slao te mailove sa nekog servera stavljajući Vašu email adresu kao pošiljaoca.

Serveri sa kojih je moguće slanje ovakvih mailova ne vrše proveru (autentikaciju) pošiljaoca i brzo završavaju na spam listama globalnih servera.

Rešenje je mail alias

Da bi ste smanjili ili potpuno eliminisali ove poruke isključite iz Mail Administracije opciju „Nalog za svu poštu“. Međutim, u ovom slučaju nećete dobiti mail koji je neko poslao Vama, ali je pogrešio pri kucanju adrese. Na primer, neko Vam šalje mail na support@vasdomen.rs, ali je greškom ukucao suport@vasdomen.rs. Ovakav mail Vam neće stići, ali i za to postoji rešenje. Možete postaviti alias suport@vasdomen.rs koji se prosleđuje na support@vasdomen.rs. Postavljanje aliasa takođe radite iz Mail Administracije

Was this article helpful?

Related Articles