Ručno ažuriranje WordPress-a

Još od verzije 3.7 WordPress je implementirao opciju automatkog ažuriranja.

Svaki put kada se povežete u admin deo, WordPress će Vas pitati da li želite da ga ažurirate ukoliko postoji novija verzija.

Ovo je nešto što trebate uvek da uradite, jer starije verzije mogu da sadrže sigurnosne propuste zbog kojih mi ne možemo da Vas zaštitimo na našem hostingu.

Ukoliko je Vaš nalog bio hakovan i prezentacija bila zaražena zlonamernim kodom, ovo je dobar način da očistite fajlove koji su bili zaraženi.

U ovom uputstvu ručnog ažuriranja WordPressa ćemo koristiti sledeće verzije:

Filezilla: 3.16.1 i WordPress 4.4.2

Imajte u vidu da ovaj primer možete primeniti i za ostale verzije Filezille i WordPressa.

Preuzmite najnoviju instalaciju WordPressa sa WordPress.org.

Možete izabrati jezik instalacije (ovo možete i kasnije promeniti iz admin dela)

wp_man_update_1

Preuzmite zpi fajl i otpakujte ga na Vaš računar.

Zatim se povežite preko FTP naloga na mojdomen.rs/puplic_html kako biste videli WorPress fajlove. Zatim odaberite sve fajlove osim .htacces, wp-config.php i foldera “wp-content“(oni sadrže personalizovane podatke WordPressa i ne smeju biti prekopirani). Ukoliko ste media fajlove iz nekog razloga iskopirali u public_html folder, potrebno je da i njih uklonite.

wp_update_2

Zatim obrišite odabrane fajlove. Zatim iskopirajte otpakovane fajlove koje ste malopre preuzeli u folder public_html. Na ovaj način ste ažurirali WordPress. Nakon toga posetite http: //mojdomen.rs/wp-admin kako biste ukoliko je potrebno ažurirali i bazu podataka automatski. Zati se prijavite na WordPress kako biste proverili da li je WordPress ažuriran u najnoviju verziju.

Na ovaj način je ručno ažuriranje WordPress-a zavšeno.

Was this article helpful?

Related Articles