Promena hosting provajdera

U ovom članku vam opisujemo kako da najjednostavnije prebacite hosting sa nekog drugog provajdera na Loopiu.

Da bi odradili transfer koji će vašim posetiocima biti nevidljiv, potrebno je da predhodno konfigurišete sve kod nas, pre nego što usmerite da DNSovi gledaju na nas. Ako ovo uradite, neće da dođe do prekida u radu mailova i sajt će sve vreme biti vidljiv.

Ako već imate hosting na drugom mestu, proverite koji su uslovi za prekid njihovih usluga. Sačekajte sa otkazivanjem dok sve ne bude transferovano kod nas, ili da vam ostane bar dve, tri nedelje pre nego što trenutni hosting provajder ukine svoje usluge.

Ako nemate hosting nalog kod nas, možete ga naručiti ovde.

Ako imate više od jednog domena koji želite da transferujete, možete dodati ostale domene u nalog kada budete dobili podatke u logovanje u Kontrol Panel za vaš hosting.

Kada se budete ulogovali u naš Kontrol Panel, kreirajte sve mail adrese koje imate kod sadašneg hosting provajdera. Kreirajte i FTP nalog preko koga prebacujete web fajlove na naše servere. Ukoliko vaš sajt koristi bazu, kreirajte je i preko phpmyadmina importujte podatke iz stare baze u nju. Ako je sve dobro odrađeno, možete videti kako sajt izgleda čak i ako DNSovi ne ukazuju na nas pomoću naše loopiaDNS.com funkcionalnosti.

Zapamtite da je veoma važno da prebacite sajt i mailove pre transfera od vašeg trenutnog provajdera. Ako to ne uradite, može da dođe do prekida u radu sajta i mailova.

Na kraju menjate name servere da ukazuju na nas, što znači da se saobraćaj usmerava naše servere. Propagacija obično traje jedan dan. To je vreme koje je potrebno da se nove informacije o DNSu prošire Internetom, i u tom periodu mailovi mogu da stižu i kod starog provajdera i kod nas. Ako ste zadržali usluge kod starog hosting provajdera, proverite mailove koje su možda stigli kod njih.

Više informacija o tome kako da transferujete i usmerite vaš domen možete naći ovde.

Was this article helpful?

Related Articles