Prebacivanje sajta i mailova na Loopiu

Prebacivanje vašeg websajta, mailova i domena možda zvuči komplikovano, ali ako sledite uputstva iz ovog članka, videćete da se sve može uraditi bez mnogo muke. Ako se zaglavite u bilo kom koraku, slobodno kontaktirajte našu tehničku podršku.

Naručite Loopia web hosting

Odaberite iz spiska naših hosting usluga onu koja najbolje zadovoljava vaše potrebe. U prvom koraku odaberite da već posedujete domen. Unesite ime domena bez www. Zapamtite da ovaj postupak ne utiče na trenutni hosting koji je kod nekog drugog provajdera
Nastavite sa naručivanjem i kada odabarete paket i unesete podatke o vlasniku, stiže vam predračun na mail koji ste naveli pri naručivanju. Ako želite da ubrzate proceduru, možete da izvršite uplatu i online karticom. Kada je uplata proknjižena, šalju se parametri za logovanje u naš Kontrol Panel, na mail koji ste naveli pri naručivanje.

Prebacivanje vašeg sajta

HTML page:

Ako koristite standardne HTML strane, skinite kopiju vašeg sajta sa sadašnjeg hosting provajdera pomoću nekog FTP programa. Zatim ih prebacite na naš web server preko FTP naloga koji ste kreirali u našem Kontrol Panelu. Ako još to niste uradili, pratite ovo uputstvo.
Za prebacivanje fajlova sa i na web server, potreban vam je FTP klijent.
Možete naći spisak najpoznatijih klijenata ovde.

Blog:

Ako imate blog kod nekog drugog provajdera, poput WordPress.com, ili nwkom drugom besplatnom servisu, možete lako prebaciti uz pomoć saveta koje smo vam dali u članku o wordpress.com.

Baza:

Ako imate MySQL bazu kod sadašnjeg provajdera (npr. WordPress i Joomla koriste bazu) možete je importovati iz PhpMyAdmina u koji se logujete iz našeg Kontrol panela.

Testiranje sajta:

Da bi istastirali da li sve radi kako treba na vašem sajtu pre nego što se prebaci saobraćaj na Loopiu, možete proveriti kako sajt izgleda na našim serverima preko adrese imevašegdomena.rs.loopiadns.com (gde ćete zameniti imevašegdomena.rs sa pravim imenom vašeg domena). -Upamtite da ako je npr. WordPress u pitanju, morate uneti u samom podešavanju sajta  da site i home url gleda na adresu sa .loopiadns.com jer će u suprotnom pozivati stanu na vašem starom hostingu. Više informacija možete nači na ovoj strani.

Prebacivanje mailova:

Ako želite da prebacite e-mail adrese da idu preko nas, a pritom želite sa sačuvate sve predhodne e-mail porukz, pratite uputstvo u bazi znanja.

Transferujte ili usmerite domen na Loopiu:

Kada strana radi dobro i kreirali ste sve mail naloga, vreme je da domen usmerite na Loopiu. Ovo se radi iz Kontrol Panela.
Da bi prebacili ili usmerili domen na nas, pratite uputstvo u našoj bazi znanja.

Otkažite hosting kod sadašnjeg provajdera:

Ako ste odradili sve predhodne korake, domen je transferovan, DNSovi ukazuju na nas i sve vam funkcioniše, vreme je da otkažete usluge kod hosting provajdera odakle ste preselili sajt. Različite kompanije imaju različite procedure raskida ugovora, tako da je najbolje da ih kontaktirate kako bi vam dali najpreciznije informacije.

Ako vam bilo koji deo iz ovog uputstva nije bio jasan, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Was this article helpful?

Related Articles